Urban Terror Forums: GAme crashes when playing with Bots - Urban Terror Forums

Jump to content

 Login | Register 
Advertisement
Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • This topic is locked

GAme crashes when playing with Bots Rate Topic: -----

#1 User is offline   Cpt.Obvious Icon

  • Account: cptobvious
  • Country:
  • Joined: 13-April 10
  • Posts: 8

Posted 27 April 2010 - 12:24 AM

Okay, So I tried to do a private game with just me and a couple of bots. So before i start up the server, i enter into the console /bot_enable 1 then i start the server. Then I put in for example, /addbot Cheetah 4 Blue 56 =lvl4=Cheetah. After he respawns, As soon as i come in contact with him, the whole game crashes! am I doing something wrong? Do I have to get something else to support the bots?! I have a mac f.y.i

Please help, It would mean a ton!

-Cpt.

#2 User is offline   Rayne Icon

  • Account: rayne
  • Joined: 28-February 10
  • Posts: 1,653

Posted 27 April 2010 - 12:30 AM

Must be something with the mac version. I tried playing with bots on my win xp and i could easily play with 6-8 bots without any problems. Only time game would crash is when bots spawned and i joined the game from specs. But don't expect much support on this matter since bots aren't officially supported in 4.1 and there are no patches or updates for them.

#3 User is offline   ObScUrE Icon

  •   head moderator   
    Co-Chief Community Moderator
  • Account: obscure
  • Country:
  • Joined: 28-February 10
  • Posts: 2,192

Posted 27 April 2010 - 12:41 AM

try it out on abbey, that is a good map for bots and make sure you have no 3rd party pk3 files (maps/funstuff) downloaded or you have to clean it out.

This post has been edited by ObScUrE: 27 April 2010 - 12:43 AM

Quote

BenQ-XL2420T|Filco-Ninja-TKL-MXRed|Logitech-G403|AKG-K70201000010 01101100 01110101 01110100 01010010 01100001 01110101 00100100 01100011 01101000~The quieter you become, the more you are able to hear.~

#4 User is offline   mhytee Icon

  • Account: mhytee
  • Country:
  • Joined: 25-April 10
  • Posts: 8

Posted 27 April 2010 - 04:09 AM

bots crash after a while on my windows version....(i usse linux but i run in wine for speed) it usualy crashes after a teamkill or when a game ends

#5 User is offline   X-RaY Icon

  • Account: xray
  • Country:
  • Joined: 28-February 10
  • Posts: 130

Posted 27 April 2010 - 05:38 AM

The reason that it crashes is because you have 3th party maps in your q3ut4 folder
remove all 3th party maps and bots will run fine in bot supported maps (you can't add bot in non-bot supported maps, so don't worry about that)

got to ~/Library/Application Support/Quake3/q3ut4
and remove all the maps you have placed there (all the files ending with: .pk3
Gl, now it shouldn't crash anymore
My Awesome Jumping Vids: @ My Youtube Channel!

#6 User is offline   Cpt.Obvious Icon

  • Account: cptobvious
  • Country:
  • Joined: 13-April 10
  • Posts: 8

Posted 27 April 2010 - 12:45 PM

alright thanks. But I do want to keep my maps, Could i put them in a different folder for now? anyway, maybe some of the bugs will worked out in 4.2

#7 User is offline   Rayne Icon

  • Account: rayne
  • Joined: 28-February 10
  • Posts: 1,653

Posted 27 April 2010 - 06:37 PM

View PostCpt.Obvious, on 27 April 2010 - 12:45 PM, said:

alright thanks. But I do want to keep my maps, Could i put them in a different folder for now? anyway, maybe some of the bugs will worked out in 4.2

3'rd party maps will crash the server so create a map cycle that only used main maps and it should fix the problem.

#8 User is offline   X-RaY Icon

  • Account: xray
  • Country:
  • Joined: 28-February 10
  • Posts: 130

Posted 27 April 2010 - 11:14 PM

View PostCpt.Obvious, on 27 April 2010 - 12:45 PM, said:

alright thanks. But I do want to keep my maps, Could i put them in a different folder for now? anyway, maybe some of the bugs will worked out in 4.2


Yea, you don't have to, actually delete them
removing them from q3ut4 is enough
so, if you wanna play with bots, make a folder on your desktop called 'maps' or '3thparty' or 'asddg as' or 'whatever' ;)
and put all your maps in there, until you think bots aren't as smart as you thought they were...
just kidding :P, until you wanna play 3th party maps again :D

View PostRav3n, on 27 April 2010 - 06:37 PM, said:

3'rd party maps will crash the server so create a map cycle that only used main maps and it should fix the problem.


Don't know if it works, never tried it!
Try that first, might be easier :D
My Awesome Jumping Vids: @ My Youtube Channel!

#9 User is offline   theRipper Icon

  • Account: theripper
  • Main tag: C.M.M.
  • Country:
  • Joined: 26-September 10
  • Posts: 924

Posted 24 May 2010 - 08:08 AM

mine did this until i turn min bot players off. :) hope it helps
A.K.A. [idgaf.]Face(Clan Leader)


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • This topic is locked

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Advertisement


Copyright © 1999-2022 Frozensand Games Limited  |  All rights reserved  |  Urban Terror™ and FrozenSand™ are trademarks of Frozensand Games Limited

Frozensand Games is a Limited company registered in England and Wales. Company Reg No: 10343942