Urban Terror Forums: question where search didnt help. - Urban Terror Forums

Jump to content

 Login | Register 
Advertisement
  • (3 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • You cannot start a new topic
  • This topic is locked

question where search didnt help.

#1 User is offline   Equilibrium (old) Icon

  • Joined: 14-October 07
  • Posts: 86
  • LocationThe Zoo, but they let me out of my cage sometimes.

Posted 18 October 2007 - 05:41 PM

I am sure this question has been asked, but I coulnd't find it in search.

How do i get the new maps to work? I am on a mac btw. I DLed kingdom and unzipped it. I got this folder named "kingdom.pk3". It has a bunch of files in it. What do i do or where do i put it to make the map work?


I know there is a post about IE, but nothing for macs. maybe i should have posted this in the mac section. :/

#2 User is offline   Oswald (old) Icon

  • Joined: 13-January 04
  • Posts: 6,603
  • LocationWishin' I was in SoCal

Posted 18 October 2007 - 05:53 PM

hmmmm.....

7.2.2 - Installing community maps

Each map available is designated with the extension, .pk3, .zip or .pk3.zip, please take note of the file you downloaded.. Files with .pk3 extensions can be downloaded and placed in your quake3/q3ut3/ directory. If the file has a.zip extension open the file using Winzip. If you see many files within this .zip, close WInzip and rename the .zip extension to .pk3. If you open the file using Winzip and see a .pk3 file, extract the contents to your /q3ut3.

Remember all map .pk3s will be placed in the /quake3/q3ut3 directory. DO NOT create a separate /map directory or DO NOT extract files from a .pk3, this will only cause a problem and the maps will not load correctly.

#3 User is offline   Woekele Icon

  •   former FS member   
    Public Relations
  • Account: woekele
  • Country:
  • Joined: 26-January 10
  • Posts: 11,575

Posted 18 October 2007 - 06:40 PM

Problem is probably that your mac decides to rename the file to .zip ,even though it is actually a .pk3. Do not unzip it. Rename it back to .pk3 and put it in the q3ut4 folder.

Better would be to use a decent browser (Firefox?) to download the map files, that way it won't do that stupid renaming.

#4 User is offline   Equilibrium (old) Icon

  • Joined: 14-October 07
  • Posts: 86
  • LocationThe Zoo, but they let me out of my cage sometimes.

Posted 18 October 2007 - 09:55 PM

ok, i think i got it now.

i think.

thanks for your help. tbh, i did the exact same thing i did with the other game i play, Tremulous, to get the maps to work. i just thought this game might be different. it uses the same engine though, so i guess i am just dumb. anyways, great game. i got my clan and a few other players from Tremulous to play this game too. :D

#5 User is offline   Woekele Icon

  •   former FS member   
    Public Relations
  • Account: woekele
  • Country:
  • Joined: 26-January 10
  • Posts: 11,575

Posted 18 October 2007 - 10:05 PM

woot, have fun :) Let us know if it aint working yet and then please provide me with a screenshot of your Urban Terror dir and sub dirs :)

#6 User is offline   Equilibrium (old) Icon

  • Joined: 14-October 07
  • Posts: 86
  • LocationThe Zoo, but they let me out of my cage sometimes.

Posted 18 October 2007 - 10:40 PM

dir?

#7 User is offline   Woekele Icon

  •   former FS member   
    Public Relations
  • Account: woekele
  • Country:
  • Joined: 26-January 10
  • Posts: 11,575

Posted 18 October 2007 - 11:51 PM

directory

#8 User is offline   Equilibrium (old) Icon

  • Joined: 14-October 07
  • Posts: 86
  • LocationThe Zoo, but they let me out of my cage sometimes.

Posted 19 October 2007 - 12:11 AM

this?

Posted Image

my screenshot folder is starting to fill up nicely as well. i have a game that was 200 to 199. :D

#9 User is offline   Woekele Icon

  •   former FS member   
    Public Relations
  • Account: woekele
  • Country:
  • Joined: 26-January 10
  • Posts: 11,575

Posted 19 October 2007 - 12:15 AM

But is it working now, or still not? :)

#10 User is offline   Equilibrium (old) Icon

  • Joined: 14-October 07
  • Posts: 86
  • LocationThe Zoo, but they let me out of my cage sometimes.

Posted 19 October 2007 - 12:53 AM

it's working. thanks again.

  • (3 Pages)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • You cannot start a new topic
  • This topic is locked

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Advertisement


Copyright © 1999-2019 Frozensand Games Limited  |  All rights reserved  |  Urban Terror™ and FrozenSand™ are trademarks of Frozensand Games Limited

Frozensand Games is a Limited company registered in England and Wales. Company Reg No: 10343942