Urban Terror Forums: New Server Setup - Error "Server Disconnected" - Urban Terror Forums

Jump to content

 Login | Register 
Advertisement
Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • This topic is locked

New Server Setup - Error "Server Disconnected" Rate Topic: -----

A new linux UrT server gives an error when playing with bots.

#1 User is offline   pearj Icon

  • Account: pearj
  • Joined: 10-October 11
  • Posts: 8

Posted 10 October 2011 - 06:46 PM

Hi all,

I installed UrT on my server using these two links:

How to Install Urban Terror Server on Linux.

Linux Server Install

I'm wanting to run bots on occasion, but I'm getting a "Server Disconnected" error after about 5 minutes of testing / playing. I get the error in the client, on the backend the server carries on with no interruption (doesn't appear that the "map crashes").

I've tested multiple different settings with the same result. The maps are bot compatible. The server is CentOS 32 (dedicated, data center hosted), the permissions are 755, the owner:group is correct. The firewall was dropped during testing. I'm unable to find any related error in the game / server logs. Google and forum searches haven't turned up anything that worked..

Note that I haven't been able to get bots to initiate by putting 'exec bots.cfg' in server.cfg or autoexec.cfg - it does work when I add "+exec bots.cfg" to the start script.

Here's the start and server files (parts adapted for a public forum)...

In the start script:

./ioUrTded.i386 +set fs_game q3ut4 +set fs_basepath /path/to/dir/ +set fs_homepath /path/to/dir/ +set dedicated 2 +set net_ip 12.34.56.78 +set net_port 27960 +set com_hunkmegs 128 +exec server.cfg +exec bots.cfg &



server.cfg:

//Admin Info, shows in some gamebrowsers
sets " Admin" "admin" //Uses a space in front so it shows up at the top of the properties list
sets " Email" ""
//Server Name and Daily Message
set sv_hostname "Server name" //servername
set g_motd "motd" //motd, displayed while connecting
set sv_joinmessage "join message" //joinmessage, displayed when the game is joined
//General Game Settings ***
set sv_maxclients "16"
set g_maxGameClients "0"
set sv_privateClients "0"
set g_gametype "3"
sets sv_dlURL "urbanterror.net"
//Passwords
set rconpassword "xxxxxxxxxx" //rcon password
set g_refpass "xxxxxxxxxxxxx" // Reff pass
g_refNoBan 0 // 0 allows ref to ban
g_referee 1 // Enable reff
set sv_privatePassword "" //pass for private slots
set g_password "" //server password. Nothing = public
// Bots
set bot_enable 1
//Limits and Times
set timelimit "15"
set fraglimit "0"
set capturelimit "0"
set g_warmup "4"
//Respawning
set g_respawnDelay "3"
set g_forcerespawn "20"
set g_waverespawns "0"
set g_bluewave "3"
set g_redwave "3"
set g_respawnProtection "2"
//Rules
set g_deadchat "2"
set g_antiwarp "1"
set g_antiwarptol "50"
set g_gear "0"
set g_allowvote "536871039"
set g_failedvotetime "300"
set g_followstrict "1"
set sv_floodprotect "1"
//Matchmode
set g_matchmode "0"
set g_timeouts "3"
set g_timeoutlength "240"
set g_pauselength "0"
//Team Game Settings
set g_friendlyFire "0" //0=no friendlyfire 1=friendlyfire on, kick after too many TK's 2=friendlyfire on, no kicks
set g_maxteamkills "3"
set g_teamkillsforgettime "300"
set g_teamautojoin "0"
set g_teamForceBalance "0" //If on (1), you can't join a team if it has more players than the other team.
set g_maintainTeam "1"
set g_teamnamered "red"
set g_teamnameblue "blue"
set g_swaproles "0"
//Survivor/Bombmode/Follow the Leader Specific Settings
set g_maxrounds "0"
set g_RoundTime "3"
set g_survivorrule "0"
set g_suddendeath "1"
set g_bombdefusetime "10"
set g_bombexplodetime "40"
//Capture the flag Specific Settings
set g_flagreturntime "30"
set g_hotpotato "2"
//Advanced settings *** Dont change
set sv_strictauth "0"
set sv_pure "1"
set sv_maxRate "0"
set sv_timeout "180"
set g_inactivity "180" //seconds before a non-moving player is kicked
//Master Servers
set sv_master1 ""
set sv_master2 "master.urbanterror.net"
set sv_master3 "master2.urbanterror.net"
set sv_master4 "master.quake3arena.com"
set sv_master5 ""
//Other Settings
set g_armbands "0"
set sv_maxping "0"
set sv_minping "0"
set g_allowchat "2"
set g_log "games.log" //Empty ("") no log
set g_logsync "1"
set g_loghits "0"
set g_logroll "0"
set logfile "0"
set g_cahtime "60"
//Map Rotation
set g_mapcycle "mapcycle.txt"
map ut4_subway //rotation start map
//Anti Cheat
//pb_sv_enable //to enable PB, remove the // doesnt work w/ ioUrbanTerror
set sv_battleye "0"



I know bots aren't officially supported, but I've seen several servers with them..

Is there something I'm missing? Maybe a trick for UrT 4.1.1 to play nice with bots (staying stable)?

Is there anyone running 4.1.1 with bots that could point out their working bot settings?

Thanks for any help!

This post has been edited by pearj: 10 October 2011 - 07:10 PM


#2 User is offline   pearj Icon

  • Account: pearj
  • Joined: 10-October 11
  • Posts: 8

Posted 11 October 2011 - 04:21 PM

Anyone? (bump)

#3 User is offline   pearj Icon

  • Account: pearj
  • Joined: 10-October 11
  • Posts: 8

Posted 14 October 2011 - 04:19 AM

Seems the issue's fixed now... I think the issue was caused by the slash at the end of the home path in the start.sh script. The server generates a / at the end too, so it had //q3ut4 at the end.

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • This topic is locked

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Advertisement


Copyright © 1999-2019 Frozensand Games Limited  |  All rights reserved  |  Urban Terror™ and FrozenSand™ are trademarks of Frozensand Games Limited

Frozensand Games is a Limited company registered in England and Wales. Company Reg No: 10343942