Urban Terror Forums: glx/dri woes - Urban Terror Forums

Jump to content

 Login | Register 
Advertisement
Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • This topic is locked

glx/dri woes Rate Topic: -----

#1 User is offline   awing (old) Icon

  • Joined: 24-April 04
  • Posts: 5
  • LocationMassachusetts, USA

Posted 24 April 2004 - 08:25 PM

This is my setup:
ATI Technologies Inc Radeon R100 QD [Radeon 7200] AGP
ATI Technologies Inc 3D Rage Pro 215GP (rev 5c) PCI

I run dual displays, but anytime I enable dri/glx my X crashes at startup and takes down my keyboard and screen. I have to login over ssh and reboot. If I turn off my PCI Rage card in the config, it loads up and I can play quake, glxgears, etc. When I have dri/glx off I can use my dual setup fine. Is there a config option to enable dri/glx on just my AGP Radeon? I think the problem is that both cards use the "ati" driver, and it crashes trying to enable things on the Rage that it just won't do. This setup used to work with a Geforce instead of the Radeon, but the Radeon has better picture quality and is faster than my Geforce. Maybe I should find a non-ATi pci board, that could be easier. Any suggestions/insight welcome.

#2 User is offline   Rookie1 Icon

  • Account: rookie1
  • Main tag: ]_[
  • Country:
  • Joined: 04-March 10
  • Posts: 86

Posted 24 April 2004 - 10:15 PM

Do you use Xinerema for Dual-Screen setup?
AFAIK Xinerama is not supported while using DRI/3D-Acceleration (spelled right? :D).
Which drivers do you use? DRI? Gatos? Kernel-DRM? What kernel are you using?

*P.S.: Sorry for my bad english.

#3 User is offline   awing (old) Icon

  • Joined: 24-April 04
  • Posts: 5
  • LocationMassachusetts, USA

Posted 25 April 2004 - 01:22 AM

No, I don't use Xinerama. Each screen is it's own entity. I'm using DRI, which is enabled in the kernel as well. I'm running 2.6.5 at the moment.

#4 User is offline   L3mMinG (old) Icon

  • Joined: 20-February 04
  • Posts: 862

Posted 26 April 2004 - 02:37 AM

I seem to remember hearing ati drivers having some problems with multiple screen setups, not too sure what since I know people running 2 screens with ati quite nicely.

#5 User is offline   MrSentry Icon

  • Account: mrsentry
  • Main tag: 6th|
  • Country:
  • Joined: 28-February 10
  • Posts: 940

Posted 05 May 2004 - 06:13 PM

try Xinerrama or whatever it's called
I used to get the same thing running 2 voodoo 3's
one AGP and one PCI
what does your xfree86 config look like?

bullet_loaderAdvertisement
Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • This topic is locked

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Advertisement


Copyright © 1999-2019 Frozensand Games Limited  |  All rights reserved  |  Urban Terror™ and FrozenSand™ are trademarks of Frozensand Games Limited

Frozensand Games is a Limited company registered in England and Wales. Company Reg No: 10343942